Начало

Страната ни е разположена на границата между Запада и Изтока вече хилядолетия. Тя е била населявана от византийци, траки, римляни, османци, славяни и прабългари. Тази богата история на българските земи е оставила множество исторически и културни забележителности, музеи, манастири, гробници и др.
По отношение на туризма, България е често избирана дестинация с много добри условия и хотели от различен ранг между 1 и 5 звезди. Нивото на обслужване съответно се повишава с всяка изминала година и туристическия бизнес в страната може вече да се похвали, че може да посрещне всеки каприз както на българските така и на чуждестранните туристи. Страната ни също така е била класирана на 5-то място сред най-добрите туристически дестинации в света в класацията на Yahoo за 2010-та година. Този успех се дължи на предоставяните на туристите възможности за почивка в морски хотели, спа хотели, ски хотели и разбира се малко по-различните по насоченост и услуги бизнес хотели.

Нивото на спа хотелите в България е вече на такова ниво, че може да посрещне всички претенции на желаещите да се отпуснат и релаксират. Голяма част от спа центровете към хотелите са с 4 или 5 звезди, гостите им биват консултирани от специалисти какви процедури да предприемат за максимално добър ефект над тяхното тяло. Територията на България изобилства от лековити минерални извори, което способства за развитието на балнео туризъм. Този вид туризъм се развива от балнео и спа хотелите в Хисаря, спа хотелите във Велинград, спа хотелите в Банско, Девин и други. Модерните съоръжения в спа центровете включват хитро-масажни вани, калотерапия, басейни, таласотерапия и много други.
Черноморските курорти на България са популярни с уникалните си природни дадености, дългите златисти пясъчни ивици, яркото слънце, красиви плажове и прозрачни води. Нашата страна може да се похвали също с една изключително рядко срещана комбинация от море и планина в такава близост, че лесно се достига дори пеш. Всички тези дадености дават предпоставки за незабравими, приятни и релаксиращи моменти в хотелите на море в България.

Сравнително малката територия на страната предлага на услугите на над 1800 хотела, в които се включват вили, къщи за гости, хотели, спа хотели и апарт хотели. Добре развитата база за туристите предлага условия за настаняване във всички курортни комплекси и предпочитани дестинации за почивка в България. За любителите на зимните почивки на разположение са хотелите в Боровец, хотелите в Пампорово, хотелите в Банско и хотелите в Банско, а летните жеги предпочитани са хотели в Албена, хотели в Слънчев бряг, хотели в Созопол, хотели в Обзор хотели в Златни пясъци и не на последно място хотели в Свети Влас.